Hjem lenke

Om bedriften

arktiskedeli bilder_siss

På idylliske Rolvsøy, i havgapet mellom Hammerfest og Nordkapp, driver Siss Heidi Hansen verdens nordligste birøkteri og honningproduksjon. Rolvsøy ligger omkranset av brottsjø, eller svøpt i midnattsol.

Å drive med honningbier på disse breddegradene er en ekstremsport, og byr på mange utfordringer. Biene må ha det varmt for å produsere honning, og finnmarkskysten kan være nådeløs. Enkelte år blir det derfor ingen honning. Ved gode somrer produseres det et lite parti, kun mellom 50-100 kilo honning i sesongen.Vinterlagring av bier en en stor risiko, og fører ofte til stor biedød pga. at vintersesongen er lengre enn det den er lengre sør i landet.

Honning produsert under arktisk himmel oppnår en smaksintensitet man ikke finner maken til andre steder. Nordlysets magiske kraft og midnattssolens konstante lys får marken til å bugne av ville blomster som gir opphav til eksklusive produkter. Rolvsøy er også fri for forurensning og sprøytede jordbruksområder, noe som sikrer produktene høy kvalitet.

Siss Heidi sanker også urter og bær, og lager friske, søte og deilige produkter. Alle produktene fra Rolvsøy er håndplukket, økologisk produsert og håndlaget av Siss Heidi selv.

Som Siss Heidi selv sier: ”Naturen er et skattkammer på Rolvsøy 71° nord”